Skip to main content

Posts

Holla

Assalamualaikum..

Dah lama sangat tak berisaran kan...tetibe rasa rindu pulak kat blog kite yang dah berspider web ni...hahahaha..sebenarnya boring dengan diri sendiri..nak kacau orang semua orang busy..diri sendiri busy gak tapi dah hobi mengacau orang..kikiki..

Selamat berpuasa hari yang ke 7 hari..kite tak puasa lagi sebab allah bagi cuti..ni dok dalam ofis sambil mengunyah..pastu bila ada orang masuk mulut penoh..diam je lah tak leh nak cakap kang tersembur..hahahaha

Uolls sihat ke semua? Harap sihat lah hendaknya...Alhamdulillah..adh tak tau nak taip ape...idea pun dah kering kontang..hahaha malas boleh tahan!

Banyak je cerita yang nak diceritakan tapi simpan je lah dalam hati..huhuhuhuhu kang kalau rajin kite cerita yer..feeling2 je ni...poyo tu wajib yer...lalalalala

Eh sebenarnya tengah sakit hati jugak ni dah banyak hari simpan..huhuhu eh kite nak tanya kalau korang la kan annoying tak bila orang sibuk tanya pasal kita?? shopping baju raya kat mana bla bla bla... eh serius ki…
Recent posts

::merempat::

Selamat hari Isnin..harini bersiaran di ofis tumpangan..ofis kite terbakar hari jumaat lepas..sedih..ni tak tau nak buat ape..takde kerja pun..pc semua kat ofis lama lagi..Harap-harap semua ok la..dahla tak sempat nak back up dalam external..huhuhuhu T_T Ok nanti kite cerita hari kejadian ok..pagi tadi turun awal sikit daripada biasa sebab husben kena hantar saya dulu pastu patah balik masuk ofis dia pulak...nasib la husben nak hantar..kalau tak menangis la saya sorang-sorang..yang husben ni pun satu tak nak sangat bagi saya amik lesen..kononnya nanti saya panjang langkah..biar dia je drive..nak pergi mana-mana biar bersama..hmmm sedih kot..nanti kalau emergency macamana..T_T Ok berbalik pada topik tadi..turun pukul 7.20..nasib baik sempat sampai ofis dan husben sempat punch in..takde la jauh sangat..cuma ke depan sikit..depan klcc..boleh la nak cuci mata cross je jalan..tapi sempat ke?? Hari jumaat sempat la kot..ok tunggu hari jumaat nanti..cuci la akaun saya.. Balik nanti tunggu h…

::Cheese Tart::

Jom gebu bersama!!!


Ni pic snap hari Isnin..datang ofis terawal lagi 20 min nak pukul 8 so singgah desa pandan tapau roti canai..tamak ok beli 2 keping sekali makan sekeping dah kembang tekak..kalau roti canai keramat 2 keping boleh habis..sedap woooo..hahahaha..
Jejak je kaki dalam ofis ade akak tu tengah makan cheese tart...uwaaaa mana dia beli..kat bakery ke..tanya dalam hati je lah..sekali dah simpan barang, beg apa semua..saya pun bagitau akak tu..kak, nak pergi kantin kejap..oh ye kat kantin ada cheese tart 3.50 (saya dengar akak tu cakap) confident jer..sekali pergi kantin pak cik tu cakap rm1.50 sen sahaja...wahhhhh manyak murah..ni cheese tart yang jenis besar punya tau..bukan yang kecik comel tu..pernah la beli kawan jual rm1 tau yang kecik comel tu..huwaaaaaa...masa tu order 50biji so rm50 la..takpelah tolong business kawan-kawan..tapi pelik yang ni boleh pulak dia jual murah gilerrr..kat bakery pun mau nak dekat rm3 kot sebiji..
Saya beli 4 biji jer..penuh la 1 polistren.…

::Klcc park::

Ni cerita pagi Ahad..kak mya ajak berjalan dari hari Sabtu..tapi sabtu tu saye malas nak bersiap..terasa ingin memerap di rumah sepanjang hari..disebabkan hujan, makin malas la..baik mendobi, kemas rumah, masak, makan dan TIDUR..hahaha yang last tu sebenarnya..capital letter disitu untuk menegaskan betapa syoknya..sapa setuju angkat tangan!! ok dah dah dah..bau mashammmm sampai sini kang.. :p
Sambung balik cerita..pagi ahad tu mandikan kak mya dan delisha..sekali kak mya buat kolam renang dalam bilik air...huwaaaaa dia tutup lubang dengan baldi, ditadahnya air penuh bertakung pastu berkuak dalam tu..bilik air dah la bersih sangat..aduhhhh anak..sekali husband bisik jom pergi taman kat klcc tu..ape?? ok sangat la tu pergi situ..sebab kak mya ni paling tak tau nak pergi mana karang balik-balik disebutnya JJ..kang poket mama yang rabak pergi JJ...asyik shopping jer...huwaaaaaaaa
Okla idea papa bawak pergi mandi-mandi...nak tunggu pergi PD lagi 3 minggu..lamanya kemahin..ok gerak agak le…

::kegigihan delisha qaisara::

Ni budak sekarang makan nak sendiri suap..dah kakak-kakak sangat dah yer..tapi awak belum lagi nak dapat adik okay! Tak puas lagi bagi kasih sayang kat baby busyuk yang kecik molek ni.. Kejap je dah besar anak mama...huwaaaaa..mama rindu adik masa baby..rindu bau baby...wangi gilosss..kalaulah ada gadget berteknologi yang boleh bikin video dan simpan bau..memang mama takkan lepaskan peluang memiliki gadget itu.. 
Sejak lepas baik demam selera makan delisha lain macam..bagi ape semua dibedal..memang tak tolak punya..kat rumah memang kena simpan stok cheese, yogurt, biskut-biskut baby, jajan kakak harusla kena ada..yang tu wajib..haritu dok kemas laci terjumpa stok coklat cadbury..yang jenis macam gula-gula tu..terus buang dalam tong sampah..sekali kak mya nampak..dimarahnya kite..aduhhh...dah menggelabah nak explain kat budak umur 6 tahun..Nasib boleh terima..
Aritu pasal dye rambut..ni isu makanan pulak..nasib la budak sekarang advance..explain dan diorang boleh terima dan faham kena…

::Sports Day and Teacher's Day TIB 2014::

Lagi cerita berhabuk.. 16 Mei haritu tadika kak mya ada buat hari sukan dan sambutan hari guru..kali ni tak meriah sangat sebab hujan turun awal pagi..padang penuh air bertakung..kitorang sampai sebelum pukul 8 tunggu sampai pukul 9 lebih baru start semua aktiviti. Tu pun gigih cikgu-cikgu dok serap air dengan surat khabar lama..kesian pulak nasib tak baik hujan..tapi alhamdulillah..semuanya tamat dengan jayanya..walaupun ada la 2,3 orang budak yang dah start mengamuk dan meraung..maybe sebab lapar kot..ye lah dah pukul 10 kot masa tu tak makan lagi..penyampaian hadiah lagi..sekali lagi kak mya berjaya dapat no.1 dalam kelas..hikhik kelas ada 8 orang student je pun..memang la boleh nak challenge..cuba kalau ramai lagi..susah la sikit kot..
Tengok tu kak Mya paling besar ok antara semua student...menakutkan la kak mya ni..awat la membesaq bagai johan sangat nak oiii..harap-harap bila start sekolah nanti kurus la kak mya..kesian nanti kena ejek..ok lah tak larat nak melalut..gambar pun…

::pulut mangga harum manis::

Tadaaaa...mengidam sangat nak makan pulut mangga..lalu merajinkan dan menggigihkan diri buat sendiri..aritu suruh husben beli pulut mangga kat kedai kelantan kot..tapi pulutnya keras kejung dengan lerai xletak santan langsung..erkkk putus semangat nak makan pulut mangga..ni gara-gara seorang kawan mengepost status di wechat pasal pulut mangga..terus termengidam..bukan mengidam ade baby..mengidam galokk gatai aje..serius teringat makan pulut mangga dekat Restoran Wan Thai Langkawi..sedap gilosss nak mampssss..huwaaaaa bila la leh pergi langkawi nak makan pulut mangga kat situ..hahahahaha..nafsu makan yang sangat kejam! 
Buat sendiri takde la sedap mane pun..manga je harum manis tapi tak berape manis disitu..Ape pun yang penting puas dan tak mengidam lagikkk..hahahaha..ikut nafsu gini la jadiknye.. T_T
Resepi google aje resepi paling senang dan guna sukatan paling mudah dan simple..

Mangga ni guna mangga Harum Manis..kirim dekat kawan mengidam..mintak tolong kawan belikan..hikhikhik..d…