Skip to main content

::merempat::

Selamat hari Isnin..harini bersiaran di ofis tumpangan..ofis kite terbakar hari jumaat lepas..sedih..ni tak tau nak buat ape..takde kerja pun..pc semua kat ofis lama lagi..Harap-harap semua ok la..dahla tak sempat nak back up dalam external..huhuhuhu T_T
Ok nanti kite cerita hari kejadian ok..pagi tadi turun awal sikit daripada biasa sebab husben kena hantar saya dulu pastu patah balik masuk ofis dia pulak...nasib la husben nak hantar..kalau tak menangis la saya sorang-sorang..yang husben ni pun satu tak nak sangat bagi saya amik lesen..kononnya nanti saya panjang langkah..biar dia je drive..nak pergi mana-mana biar bersama..hmmm sedih kot..nanti kalau emergency macamana..T_T
Ok berbalik pada topik tadi..turun pukul 7.20..nasib baik sempat sampai ofis dan husben sempat punch in..takde la jauh sangat..cuma ke depan sikit..depan klcc..boleh la nak cuci mata cross je jalan..tapi sempat ke?? Hari jumaat sempat la kot..ok tunggu hari jumaat nanti..cuci la akaun saya..
Balik nanti tunggu husben datang ambik..lambat la sikit daripada biasa...huhuhu..kalau hujan masak la...rindu ofis lama..tetiba kena pindah ni sangat tidak menyeronokkan..dah macam kat tempat kerja baru pulak..nak makan solat memang terkejar-kejar..kalau dulu releks je solat kt bilik wuduk pun kat dalam tu je...ni adehhhh..tetiba skema..
Esok tak taulah apa nasibnya..camni la hingga 6 bulan atau kurang atau lebih...harapnya dapat pindah balik la..sayang kot...
Ni gambar kt ofis yang terbakar tuari. Ni kat bahagian tepi..cantik kan ofis iolls..buat fotoshoot wedding cantik gak background ni..kawan husben ada gak buat fotoshoot pengantin kat sini..

Ni budak pengacau..nasib tak baut perangai..behave la jugak..main sendiri je tak kacau mama..muahmuah

Siblings..eh daughter :p

Comments

Popular posts from this blog

::pulut mangga harum manis::

Tadaaaa...mengidam sangat nak makan pulut mangga..lalu merajinkan dan menggigihkan diri buat sendiri..aritu suruh husben beli pulut mangga kat kedai kelantan kot..tapi pulutnya keras kejung dengan lerai xletak santan langsung..erkkk putus semangat nak makan pulut mangga..ni gara-gara seorang kawan mengepost status di wechat pasal pulut mangga..terus termengidam..bukan mengidam ade baby..mengidam galokk gatai aje..serius teringat makan pulut mangga dekat Restoran Wan Thai Langkawi..sedap gilosss nak mampssss..huwaaaaa bila la leh pergi langkawi nak makan pulut mangga kat situ..hahahahaha..nafsu makan yang sangat kejam! 
Buat sendiri takde la sedap mane pun..manga je harum manis tapi tak berape manis disitu..Ape pun yang penting puas dan tak mengidam lagikkk..hahahaha..ikut nafsu gini la jadiknye.. T_T
Resepi google aje resepi paling senang dan guna sukatan paling mudah dan simple..

Mangga ni guna mangga Harum Manis..kirim dekat kawan mengidam..mintak tolong kawan belikan..hikhikhik..d…

::Projek hari minggu::

::Peralatan mengecat disediakan oleh tukang cat..cat disediakan oleh kami::

Sebelum final touch..warna asal tangga tu oren, husben pilih dark coklat tapi nampak lebih kepada warna hitam, dark coklat ni untuk semua gril, pintu bilik..combinasi warna main belasah..tak reti deco-deco..Pintu depan warna kayu..pakai shilek disponsor oleh tukang cat..as promised..thanks yer.. ^_^
Sebenarnya husben pernah suarakan nak cat sendiri je rumah..di argue oleh saya..banyak kot, nanti penat, berapa lama nak boleh siapkan 1 rumah, takde masa bla..bla..bla..then husben setuju upah je..misi mencari tukang cat adalah di mudah kalau tak silap..salins segala nombor telefon pastu husben yang call tanya upah apa semua..so dapatla sorang brader ni antara yang termurah..dia ambik 1k sahaja..
Masa mula dia cakap suruh wassap gambar, Tapi husben cakap better datang tengok sendiri..rupanya brader ni orang key el..tapi tak tau jalan key el..ni mesti kategori anak emas mak kot..ahaks..
Pada hari kejadian iaitu ha…

::Pieces of Art by Damia Qistina Humaira::

Hari minggu yang bosan..bosan sebab kekeringan so duduk rumah diam-diam.. Bila dah memerap kat rumah tu, mama leka berFB.. Tiba-tiba terpandang..eh lukisan dah siap pun..tengah warna dah.. Ini lah aktiviti anak dara saya! Melukis dan mewarna..sejak dua menjak ni memang anak dara ni minat sangat melukis.. Mama boleh tak perasan kak mya tengah melukis..ingat duk buat apa diam jer..time ni si adik tengah tidur..so takde si pengacau..aman sikit kakak.. :)

Kak Mya lukis sendiri angry bird ni..Tapi kak mya tiru lukisan asal..camana nak cakap eh..melukis sambil meniru lukisan sebenar..kat sebelah dia tu ada lukisan asal..

Berseni jugak awak ni walaupun jejari tembam..ok, takde kena mengena langsung bentuk jari dengan jiwa seni..

Garang kan angry bird ni..Garang macam awak!!

Rambut biru campur hitam..hentam sajalah kak mya oiii

Nak gelak pun ade tengok angry bird nii..haha

Ok mama bangga sebab kamu sudah pandai melukis.. kalau mama lukis pun tak comel macam ni..tangan kejung..memang fail..ka…