Skip to main content

Holla

Assalamualaikum..

Dah lama sangat tak berisaran kan...tetibe rasa rindu pulak kat blog kite yang dah berspider web ni...hahahaha..sebenarnya boring dengan diri sendiri..nak kacau orang semua orang busy..diri sendiri busy gak tapi dah hobi mengacau orang..kikiki..

Selamat berpuasa hari yang ke 7 hari..kite tak puasa lagi sebab allah bagi cuti..ni dok dalam ofis sambil mengunyah..pastu bila ada orang masuk mulut penoh..diam je lah tak leh nak cakap kang tersembur..hahahaha

Uolls sihat ke semua? Harap sihat lah hendaknya...Alhamdulillah..adh tak tau nak taip ape...idea pun dah kering kontang..hahaha malas boleh tahan!

Banyak je cerita yang nak diceritakan tapi simpan je lah dalam hati..huhuhuhuhu kang kalau rajin kite cerita yer..feeling2 je ni...poyo tu wajib yer...lalalalala

Eh sebenarnya tengah sakit hati jugak ni dah banyak hari simpan..huhuhu eh kite nak tanya kalau korang la kan annoying tak bila orang sibuk tanya pasal kita?? shopping baju raya kat mana bla bla bla... eh serius kite tak sukaaaaa..really annoying siap tanya detail saiz, colour n brand semua...please be yourself..no need to tiru kite..kite bukan retis okayyyy...kite tak suke orang menyemak dalam hidup kite..annoying..to hamba allah tersebut stop compairing..of course u pun cantik dari sudut tertentu..semua perempuan cantik di mata lelaki..just confident with yourself..

Okay tu je nak bebel..hihihihihi peace no war.. babaiiii! Selamat berpuasa yer..

Muahssssss





Comments

Popular posts from this blog

::pulut mangga harum manis::

Tadaaaa...mengidam sangat nak makan pulut mangga..lalu merajinkan dan menggigihkan diri buat sendiri..aritu suruh husben beli pulut mangga kat kedai kelantan kot..tapi pulutnya keras kejung dengan lerai xletak santan langsung..erkkk putus semangat nak makan pulut mangga..ni gara-gara seorang kawan mengepost status di wechat pasal pulut mangga..terus termengidam..bukan mengidam ade baby..mengidam galokk gatai aje..serius teringat makan pulut mangga dekat Restoran Wan Thai Langkawi..sedap gilosss nak mampssss..huwaaaaa bila la leh pergi langkawi nak makan pulut mangga kat situ..hahahahaha..nafsu makan yang sangat kejam! 
Buat sendiri takde la sedap mane pun..manga je harum manis tapi tak berape manis disitu..Ape pun yang penting puas dan tak mengidam lagikkk..hahahaha..ikut nafsu gini la jadiknye.. T_T
Resepi google aje resepi paling senang dan guna sukatan paling mudah dan simple..

Mangga ni guna mangga Harum Manis..kirim dekat kawan mengidam..mintak tolong kawan belikan..hikhikhik..d…

::Projek hari minggu::

::Peralatan mengecat disediakan oleh tukang cat..cat disediakan oleh kami::

Sebelum final touch..warna asal tangga tu oren, husben pilih dark coklat tapi nampak lebih kepada warna hitam, dark coklat ni untuk semua gril, pintu bilik..combinasi warna main belasah..tak reti deco-deco..Pintu depan warna kayu..pakai shilek disponsor oleh tukang cat..as promised..thanks yer.. ^_^
Sebenarnya husben pernah suarakan nak cat sendiri je rumah..di argue oleh saya..banyak kot, nanti penat, berapa lama nak boleh siapkan 1 rumah, takde masa bla..bla..bla..then husben setuju upah je..misi mencari tukang cat adalah di mudah kalau tak silap..salins segala nombor telefon pastu husben yang call tanya upah apa semua..so dapatla sorang brader ni antara yang termurah..dia ambik 1k sahaja..
Masa mula dia cakap suruh wassap gambar, Tapi husben cakap better datang tengok sendiri..rupanya brader ni orang key el..tapi tak tau jalan key el..ni mesti kategori anak emas mak kot..ahaks..
Pada hari kejadian iaitu ha…

::Pieces of Art by Damia Qistina Humaira::

Hari minggu yang bosan..bosan sebab kekeringan so duduk rumah diam-diam.. Bila dah memerap kat rumah tu, mama leka berFB.. Tiba-tiba terpandang..eh lukisan dah siap pun..tengah warna dah.. Ini lah aktiviti anak dara saya! Melukis dan mewarna..sejak dua menjak ni memang anak dara ni minat sangat melukis.. Mama boleh tak perasan kak mya tengah melukis..ingat duk buat apa diam jer..time ni si adik tengah tidur..so takde si pengacau..aman sikit kakak.. :)

Kak Mya lukis sendiri angry bird ni..Tapi kak mya tiru lukisan asal..camana nak cakap eh..melukis sambil meniru lukisan sebenar..kat sebelah dia tu ada lukisan asal..

Berseni jugak awak ni walaupun jejari tembam..ok, takde kena mengena langsung bentuk jari dengan jiwa seni..

Garang kan angry bird ni..Garang macam awak!!

Rambut biru campur hitam..hentam sajalah kak mya oiii

Nak gelak pun ade tengok angry bird nii..haha

Ok mama bangga sebab kamu sudah pandai melukis.. kalau mama lukis pun tak comel macam ni..tangan kejung..memang fail..ka…