Sebenarnya dah lama mengidam nak makan Swiss Tart..dulu masa bujang ada sorang kawan satu rumah sewa..boy friend dia punya mak cik jual swiss tart memang sedap..memang tak pernah jumpa lagi kat mana-mana...maybe resepi turun temurun keluarga diorang kot..ingat sampai sekarang..waaaa sila jilat tapak tangan untuk mengelakkan mengidam tahap melampau sebab sekarang dah tak open for order..huhuhu..
Berbekalkan resepi bantuan daripada pak cik gugel, malam tadi merajinkan diri test buat swiss tart tersebut..siang tu dah keluar membeli bahan dengan husband..semangat ok..paling semangat ialah kak mya..sibuk nak tolong..bukan menolong pun sebenarnya..lebih kepada menyibuk..bahan-bahannya pun simple je..cara nak buat pun mudah..so ok la kalau beli pun tak tau yang mana satu sedap..
Bertungkus lumus la malam tadi menyiapkan adunan dan membaking..hasilnya tak berapa nak jadi sebab saya buat separuh adunan..maybe ada yang terkurang dan terlebih kot..tapi jadi jer biskut..boleh makan dan rasanya pun sedap je pada saya..kak mya pun cakap sedap..siap request pagi tadi "mama buat la lagi kuih malam ni"...duhai anak tengoklah kalau mama rajin iyer..
Cubaan kali kedua harap-harap menjadi la..hihihihi..sorry yer tak ambik gambar sebab memang rupanya takde..saya budak baru belajar..bab-bab kuih memang fail...memasak pun resepi yang biasa buat tu InsyaAllah la sedap...hihihi..dalam proses belajar lagi..seronok tengok kalau mak-mak masak tak payah nak rasa..agak-agak je dah tepat rasanya..lagi kalau mak sendiri yang masak memang terasa perasaan kasih sayang di dalam masakan..tetibe rindu masakan mak...sobsss...
Oklah cau cin cau..
Comments
Post a Comment